Adatkezelési nyilatkozat

1. AdatkezelŇĎ adatai

AdatkezelŇĎ megnevez√©se: Szitkey Szilvia EV

Székhely: 1171 Budapest, Réti csík u. 24/4

K√©pviselŇĎje: Szitkey Szilvia

Telefon: +36-30-283-8299

Email: szilvia.szitkey@gmail.com


2. A tájékoztató célja

Jelen adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥ c√©lja, hogy az √©rintettek sz√°m√°ra k√∂z√©rthetŇĎ form√°ban √©s √°ttekinthetŇĎ m√≥don inform√°ci√≥t biztos√≠tson szem√©lyes adataik kezel√©s√©vel kapcsolatban.

Tevékenységem

Eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°ltat√°saim, valamint tanfolyamai tev√©kenys√©gem ell√°t√°sa sor√°n kezelem a szolg√°ltat√°saimat ig√©nybe vevŇĎk szem√©lyes adatait, a szerzŇĎd√∂tt partnerek kapcsolattart√≥inak adatait, valamint az alv√°llalkoz√≥im kapcsolattart√≥i adatait.

Az adatok kezel√©se sor√°n mindig k√ľl√∂n√∂s gondoss√°ggal j√°rok el, √©s az adatokat v√©dem az illet√©ktelen hozz√°f√©r√©stŇĎl. Ezt kiemelt fontoss√°g√ļnak tekintem.

Az adatkezel√©sek sor√°n tekintettel vagyok a vonatkoz√≥ eur√≥pai uni√≥s √©s hazai jogi szab√°lyoz√°sra, k√ľl√∂n√∂sk√©ppen az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) 2016/679 rendelete (2016. √°prilis 27.) "A term√©szetes szem√©lyeknek a szem√©lyes adatok kezel√©se tekintet√©ben t√∂rt√©nŇĎ v√©delm√©rŇĎl √©s az ilyen adatok szabad √°raml√°s√°r√≥l, valamint a 95/46/EK rendelet hat√°lyon k√≠v√ľl helyez√©s√©rŇĎl (√°ltal√°nos adatv√©delmi rendelet - GDPR)" valamint a hazai "Az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l" sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny (Infotv.) elŇĎ√≠r√°saira.


3. Az adatkezelés általános célja

Partnerek eset√©n: Meg√°llapod√°s √ľgyfeleimmel, partnereimmel, a szerzŇĎd√©sek teljes√≠t√©se, valamint sz√°mviteli bizonylatok ki√°ll√≠t√°sa.

A velem szerzŇĎd√©sben √°ll√≥ alv√°llalkoz√≥k eset√©n: adataik nyilv√°ntart√°sa.


4. Kezelt adatok

4.1 Partner adatok

4.1.1 SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s

√Črintettek: minden term√©szetes szem√©ly, aki a szerzŇĎd√©sben a m√°sik szerzŇĎdŇĎ f√©l t√°rsas√°g k√©pviselŇĎjek√©nt, kapcsolattart√≥jak√©nt szerepel.

Adatkezel√©s c√©lja: SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s √©s teljes√≠t√©s.

Adatfajta Jogalap Ňźrz√©si idŇĎ n√©v jogos √©rdek szerzŇĎd√©ses kapcsolat megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎ 5 √©v e-mail c√≠m telefonsz√°m


Az adatkezelés folyamata:

A szerzŇĎd√©sk√∂t√©s sor√°n a partner √°ltal megadott adatokat felhaszn√°lom, azokat a szerzŇĎd√©ses kapcsolat tartama alatt kezelem, kiz√°r√≥lag a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, √©s kapcsolattart√°s c√©lj√°b√≥l.

Amennyiben a partner c√©g munkav√°llal√≥inak szem√©lyes adatait is megkapom, jellemzŇĎen kapcsolattart√°s c√©lj√°b√≥l, ezeket az adatokat jogos √©rdek alapj√°n kezelem. A szerzŇĎdŇĎ felek jogos √©rdek√©nek √©rv√©nyes√≠t√©se elŇĎnyt √©lvez ebben az esetben a munkav√°llal√≥ szem√©lyes adataihoz fŇĪzŇĎdŇĎ rendelkez√©si jog√°hoz k√©pest, mivel a munkav√°llal√≥ munkak√∂r√©nek ell√°t√°s√°hoz sz√ľks√©ges √©s ar√°nyos a korl√°toz√°s (NAIH/2018/2570/2/V).

Az adatok megad√°sa egyik esetben sem k√∂telezŇĎ, ugyanakkor a szerzŇĎd√©sk√∂t√©snek, meg√°llapod√°snak elengedhetetlen felt√©tele az azonos√≠t√°sra √©s kapcsolattart√°sra alkalmas szem√©lyes adatok ismerete.

Az adatok tov√°bb√≠t√°sra ker√ľlhetnek az illet√©kes hat√≥s√°g (NAV) r√©sz√©re.


4.1.2 Mag√°nszem√©llyel k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©sek (megb√≠z√°si, v√°llalkoz√°si, szolg√°ltat√°si szerzŇĎd√©sek)

√Črintettek: minden mag√°nszem√©ly szerzŇĎdŇĎ partner

Adatkezel√©s c√©lja: szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se √©s teljes√≠t√©se

Adatfajta Jogalap: Ňźrz√©si idŇĎ n√©v hozz√°j√°rul√°s: szerzŇĎd√©ses kapcsolat megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎ 5 √©v.

anyja neve, sz√ľlet√©si hely, sz√ľlet√©si idŇĎ, lakc√≠m, v√°llalkoz√°si enged√©ly sz√°ma, email c√≠m, telefonsz√°m, banksz√°mlasz√°m


Az adatkezelés folyamata:

SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s sor√°n a mag√°nszem√©ly √°ltal megadott adatokat felhaszn√°lom, azokat a szerzŇĎd√©ses kapcsolat tartama alatt kezelem, kiz√°r√≥lag a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, √©s kapcsolattart√°s c√©lj√°b√≥l.

Adatvédelmi tájékoztató 2019. 07.15.

Az adatok megad√°sa egyik esetben sem k√∂telezŇĎ, ugyanakkor a szerzŇĎd√©sk√∂t√©snek, meg√°llapod√°snak elengedhetetlen felt√©tele az azonos√≠t√°sra √©s kapcsolattart√°sra alkalmas szem√©lyes adatok ismerete.

Az adatok tov√°bb√≠t√°sra ker√ľlhetnek az illet√©kes hat√≥s√°g (NAV) r√©sz√©re.


4.1.3 Számlák kezelése

√Črintettek: minden v√°llalkoz√≥, aki velem szerzŇĎd√©st k√∂t.

Adatkezelés célja: Számviteli törvény szerinti bizonylat kezelése.

Adatfajta Jogalap Ňźrz√©si idŇĎ

név Jogi kötelezettség teljesítése 8+1 év


Az adatkezelés folyamata:

Egy√©ni v√°llalkoz√≥ partnereim eset√©ben a bizonylatok tartalmaz(hat)nak szem√©lyes adatot. Ezeket az iratokat 8 √©vig megŇĎrizz√∂m a Sz√°mviteli t√∂rv√©ny elŇĎ√≠r√°sainak megfelelŇĎen.

Az adatok megad√°sa a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok alapj√°n a k√∂telezŇĎ. Elmulaszt√°sa eset√©n a sz√°mla nem √°ll√≠that√≥ ki.

Az adatok tov√°bb√≠t√°sra ker√ľlnek a k√∂nyvel√©st v√©gzŇĎ partner, valamint ellenŇĎrz√©s eset√©n az illet√©kes szerv (NAV) r√©sz√©re.


4.1.4 Megrendelés

√Črintettek: minden term√©szetes szem√©ly, aki megrendel√©st ad nekem, vagy aki a megrendelŇĎ k√©pviselŇĎjek√©nt kapcsolatba l√©p velem.

Adatkezelés célja: megrendelések teljesítése

Adatfajta Jogalap Ňźrz√©si idŇĎ n√©v jogos √©rdek szerzŇĎd√©ses kapcsolat megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎ 5 √©v e-mail c√≠m telefonsz√°m

Az adatkezelés folyamata:

A megrendelŇĎ √°ltal megadott adatokat felhaszn√°lom, azokat a megrendel√©s teljes√≠t√©s√©nek tartama alatt kezelem, kiz√°r√≥lag a megrendel√©s teljes√≠t√©se, √©s kapcsolattart√°s c√©lj√°b√≥l.

Amennyiben a partner c√©g munkav√°llal√≥inak szem√©lyes adatait is megkapom, jellemzŇĎen kapcsolattart√°s c√©lj√°b√≥l, ezeket az adatokat jogos √©rdek alapj√°n kezelem. A szerzŇĎdŇĎ felek jogos √©rdek√©nek √©rv√©nyes√≠t√©se elŇĎnyt √©lvez ebben az esetben a munkav√°llal√≥ szem√©lyes adataihoz fŇĪzŇĎdŇĎ rendelkez√©si jog√°hoz k√©pest, mivel a munkav√°llal√≥ munkak√∂r√©nek ell√°t√°s√°hoz sz√ľks√©ges √©s ar√°nyos a korl√°toz√°s (NAIH/2018/2570/2/V).

Az adatok megad√°sa egyik esetben sem k√∂telezŇĎ, ugyanakkor a megrendel√©s teljes√≠t√©s√©nek elengedhetetlen felt√©tele az azonos√≠t√°sra √©s kapcsolattart√°sra alkalmas szem√©lyes adatok ismerete.

Az adatok hat√≥s√°gi ellenŇĎrz√©s sor√°n tov√°bb√≠t√°sra ker√ľlhetnek az illet√©kes NAV r√©sz√©re.


5. Az adatok biztons√°ga

Technikai és szervezési intézkedésekkel, valamint eljárások kialakításával gondoskodom az általam kezelt személyes adatok biztonságáról.

Az adatokat megfelelŇĎ int√©zked√©sekkel v√©dem a jogosulatlan hozz√°f√©r√©s, megv√°ltoztat√°s, tov√°bb√≠t√°s, nyilv√°noss√°gra hozatal, t√∂rl√©s vagy megsemmis√≠t√©s, valamint a v√©letlen megsemmis√ľl√©s √©s s√©r√ľl√©s, tov√°bb√° az alkalmazott technika megv√°ltoz√°s√°b√≥l fakad√≥ hozz√°f√©rhetetlenn√© v√°l√°s ellen.

A szem√©lyes adatokhoz csak azok a munkat√°rsaim f√©rnek hozz√°, akiknek feladataik ell√°t√°s√°hoz sz√ľks√©g√ľk van azok megismer√©s√©re.

Az adatok biztons√°ga √©rdek√©ben az informatikai rendszer tervez√©se √©s √ľzemeltet√©se sor√°n felm√©rj√ľk √©s figyelembe vessz√ľk a lehets√©ges kock√°zatokat, t√∂rekedve azok folyamatos cs√∂kkent√©s√©re, figyelemmel k√≠s√©rj√ľk a felmer√ľlŇĎ fenyeget√©seket √©s s√©r√ľl√©kenys√©geket (mint pl. sz√°m√≠t√≥g√©pes v√≠rusok, sz√°m√≠t√≥g√©pes bet√∂r√©sek, szolg√°ltat√°smegtagad√°sra vezetŇĎ t√°mad√°sok, stb.), hogy idŇĎben int√©zkedhess√ľnk azok elker√ľl√©se, elh√°r√≠t√°sa √©rdek√©ben. Az informatikai eszk√∂z√∂ket, valamint a pap√≠ron kezelt inform√°ci√≥kat v√©dem az illet√©ktelen fizikai hozz√°f√©r√©s, valamint a k√∂rnyezeti hat√°sok (pl. v√≠z, tŇĪz, elektromos t√ļlfesz√ľlts√©g) ellen.


6. Az adatok továbbítása, átadása

A velem szerzŇĎd√©ses kapcsolatban √°ll√≥ partnerek szem√©lyes adatait ‚Äď a fentiekben foglalt kiv√©telektŇĎl eltekintve - nem tov√°bb√≠tom, illetve adom √°t m√°s adatkezelŇĎnek. Az adatok √°tad√°s√°ra hat√≥s√°gi megkeres√©sek eset√©n ker√ľlhet sor (pl. NAV ellenŇĎrz√©s), illetve a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se √©rdek√©ben bizonyos esetekben sz√ľks√©g lehet r√° (pl. p√°ly√°zat√≠r√≥ c√©ggel val√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s, k√∂zremŇĪk√∂dŇĎ szervezet fel√© t√∂rt√©nŇĎ adatszolg√°ltat√°s), amennyiben ez t√ļlmutatna az adatkezel√©s eredeti c√©lj√°n, az adatokat kiz√°r√≥lag az √©rintett kifejezett hozz√°j√°rul√°sa eset√©n adom √°t harmadik f√©l r√©sz√©re.

V√°llalkoz√°som k√∂nyvel√©st k√ľlsŇĎ v√°llalkoz√≥ v√©gzi. A vele megk√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s r√©sze az adatfeldolgoz√°sr√≥l sz√≥l√≥ meg√°llapod√°s, mely biztos√≠tja, hogy elj√°r√°sa sor√°n ugyanolyan k√∂r√ľltekint√©ssel, a vonatkoz√≥ jogszab√°lyok megtart√°s√°val v√©gzi az adatok kezel√©s√©t, mint v√°llalkoz√°som.


7. Az érintettek jogai

ElŇĎzetes t√°j√©koztat√°shoz val√≥ jog

Az √©rintett jogosult arra, hogy a szem√©lyes adatokra vonatkoz√≥ adatkezel√©s megkezd√©se elŇĎtt √°tl√°that√≥an, √©rthetŇĎen, vil√°gosan √©s k√∂nnyen hozz√°f√©rhetŇĎen √≠r√°sban t√°j√©koztat√°st kapjon az AdatkezelŇĎtŇĎl. A t√°j√©koztat√°st legk√©sŇĎbb a szem√©lyes adatok megszerz√©s√©nek idŇĎpontj√°ban kell √°tadnia az AdatkezelŇĎnek.

Ha az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokon a gyŇĪjt√©s√ľk c√©lj√°t√≥l elt√©rŇĎ c√©lb√≥l tov√°bbi adatkezel√©st k√≠v√°n v√©gezni, a tov√°bbi adatkezel√©st megelŇĎzŇĎen t√°j√©koztatnia kell az √©rintettet errŇĎl az elt√©rŇĎ c√©lr√≥l √©s minden relev√°ns kieg√©sz√≠tŇĎ inform√°ci√≥r√≥l.

A hozzáférés joga

Az √©rintett jogosult arra, hogy az AdatkezelŇĎtŇĎl visszajelz√©st kapjon arra vonatkoz√≥an, hogy szem√©lyes adatainak kezel√©se folyamatban van-e, √©s ha ilyen adatkezel√©s folyamatban van, jogosult arra, hogy a szem√©lyes adatokhoz √©s a k√∂vetkezŇĎ inform√°ci√≥khoz hozz√°f√©r√©st kapjon:

a) az adatkezelés céljai;

b) az érintett személyes adatok kategóriái;

c) azon c√≠mzettek vagy c√≠mzettek kateg√≥ri√°i, akikkel, illetve amelyekkel a szem√©lyes adatokat k√∂z√∂lt√©k vagy k√∂z√∂lni fogj√°k, ide√©rtve k√ľl√∂n√∂sen a harmadik orsz√°gbeli c√≠mzetteket, illetve a nemzetk√∂zi szervezeteket;

d) adott esetben a szem√©lyes adatok t√°rol√°s√°nak tervezett idŇĎtartama, vagy ha ez nem lehets√©ges, ezen idŇĎtartam meghat√°roz√°s√°nak szempontjai;

e) az √©rintett azon joga, hogy k√©relmezheti az AdatkezelŇĎtŇĎl a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatok helyesb√≠t√©s√©t, t√∂rl√©s√©t vagy kezel√©s√©nek korl√°toz√°s√°t, √©s tiltakozhat az ilyen szem√©lyes adatok kezel√©se ellen;

f) a valamely fel√ľgyeleti hat√≥s√°ghoz c√≠mzett panasz beny√ļjt√°s√°nak joga;

g) ha az adatokat nem az √©rintettŇĎl gyŇĪjt√∂tt√©k, a forr√°sukra vonatkoz√≥ minden el√©rhetŇĎ inform√°ci√≥;

h) az automatiz√°lt d√∂nt√©shozatal t√©nye, ide√©rtve a profilalkot√°st is, valamint legal√°bb ezekben az esetekben az alkalmazott logik√°ra √©s arra vonatkoz√≥ √©rthetŇĎ inform√°ci√≥k, hogy az ilyen adatkezel√©s milyen jelentŇĎs√©ggel b√≠r, √©s az √©rintettre n√©zve milyen v√°rhat√≥ k√∂vetkezm√©nyekkel j√°r.

Az AdatkezelŇĎ az adatkezel√©s t√°rgy√°t k√©pezŇĎ szem√©lyes adatok m√°solat√°t az √©rintett rendelkez√©s√©re bocs√°tja. Az √©rintett √°ltal k√©rt tov√°bbi m√°solatok√©rt az AdatkezelŇĎ az adminisztrat√≠v k√∂lts√©geken alapul√≥, √©sszerŇĪ m√©rt√©kŇĪ d√≠jat sz√°m√≠that fel. Ha az √©rintett elektronikus √ļton ny√ļjtotta be a k√©relmet, az inform√°ci√≥kat sz√©les k√∂rben haszn√°lt elektronikus form√°tumban kell rendelkez√©sre bocs√°tani, kiv√©ve, ha az √©rintett m√°sk√©nt k√©ri. A m√°solat ig√©nyl√©s√©re vonatkoz√≥ jog nem √©rintheti h√°tr√°nyosan m√°sok jogait √©s szabads√°gait.

A helyesbítéshez való jog

Az √©rintett jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl helyesb√≠tse a r√° vonatkoz√≥ pontatlan szem√©lyes adatokat. Figyelembe v√©ve az adatkezel√©s c√©lj√°t, az √©rintett jogosult arra, hogy k√©rje a hi√°nyos szem√©lyes adatok ‚Äď egyebek mellett kieg√©sz√≠tŇĎ nyilatkozat √ļtj√°n t√∂rt√©nŇĎ ‚Äď kieg√©sz√≠t√©s√©t.

A törléshez való jog ("az elfeledtetéshez való jog")

Az √©rintett jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl t√∂r√∂lje a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat, az AdatkezelŇĎ pedig k√∂teles arra, hogy az √©rintettre vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl t√∂r√∂lje, ha az al√°bbi indokok valamelyike fenn√°ll:

a) a szem√©lyes adatokra m√°r nincs sz√ľks√©g abb√≥l a c√©lb√≥l, amelybŇĎl azokat gyŇĪjt√∂tt√©k vagy m√°s m√≥don kezelt√©k;

b) az √©rintett visszavonja az adatkezel√©s alapj√°t k√©pezŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t, √©s az adatkezel√©snek nincs m√°s jogalapja;

c) az √©rintett tiltakozik az adatkezel√©se ellen, √©s nincs elsŇĎbbs√©get √©lvezŇĎ jogszerŇĪ ok az adatkezel√©sre;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a szem√©lyes adatokat az AdatkezelŇĎre alkalmazand√≥ uni√≥s vagy tag√°llami jogban elŇĎ√≠rt jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©hez t√∂r√∂lni kell;

f) a szem√©lyes adatok gyŇĪjt√©s√©re inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok k√≠n√°l√°s√°val kapcsolatosan ker√ľlt sor.

Ha az AdatkezelŇĎ nyilv√°noss√°gra hozta a szem√©lyes adatot, √©s az elŇĎbbiek √©rtelm√©ben azt t√∂r√∂lni k√∂teles, az el√©rhetŇĎ technol√≥gia √©s a megval√≥s√≠t√°s k√∂lts√©geinek figyelembev√©tel√©vel megteszi az √©sszerŇĪen elv√°rhat√≥ l√©p√©seket ‚Äď ide√©rtve technikai int√©zked√©seket ‚Äď annak √©rdek√©ben, hogy t√°j√©koztassa az adatokat kezelŇĎ adatkezelŇĎket, hogy az √©rintett k√©relmezte tŇĎl√ľk a sz√≥ban forg√≥ szem√©lyes adatokra mutat√≥ linkek vagy e szem√©lyes adatok m√°solat√°nak, illetve m√°sodp√©ld√°ny√°nak t√∂rl√©s√©t.

A fentiek nem alkalmazand√≥k, amennyiben az adatkezel√©s sz√ľks√©ges:

a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

b) a szem√©lyes adatok kezel√©s√©t elŇĎ√≠r√≥, az AdatkezelŇĎre alkalmazand√≥ uni√≥s vagy tag√°llami jog szerinti k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se, illetve k√∂z√©rdekbŇĎl vagy az AdatkezelŇĎre ruh√°zott k√∂zhatalmi jogos√≠tv√°ny gyakorl√°sa keret√©ben v√©gzett feladat v√©grehajt√°sa c√©lj√°b√≥l;

c) a n√©peg√©szs√©g√ľgy ter√ľlet√©t √©rintŇĎ k√∂z√©rdek alapj√°n;

d) a k√∂z√©rdekŇĪ archiv√°l√°s c√©lj√°b√≥l, tudom√°nyos √©s t√∂rt√©nelmi kutat√°si c√©lb√≥l vagy statisztikai c√©lb√≥l, amennyiben a t√∂rl√©shez val√≥ jog val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen lehetetlenn√© tenn√© vagy komolyan vesz√©lyeztetn√© ezt az adatkezel√©st; vagy

e) jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez, illetve v√©delm√©hez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az √©rintett jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az AdatkezelŇĎ korl√°tozza az adatkezel√©st, ha az al√°bbiak valamelyike teljes√ľl:

a) az √©rintett vitatja a szem√©lyes adatok pontoss√°g√°t, ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, amely lehetŇĎv√© teszi, hogy az AdatkezelŇĎ ellenŇĎrizze a szem√©lyes adatok pontoss√°g√°t;

b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az AdatkezelŇĎnek m√°r nincs sz√ľks√©ge a szem√©lyes adatokra adatkezel√©s c√©lj√°b√≥l, de az √©rintett ig√©nyli azokat jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez; vagy

d) az √©rintett tiltakozott az adatkezel√©s ellen; ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, am√≠g meg√°llap√≠t√°sra nem ker√ľl, hogy az AdatkezelŇĎ jogos indokai elsŇĎbbs√©get √©lveznek-e az √©rintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezel√©s a fentiek alapj√°n korl√°toz√°s al√° esik, az ilyen szem√©lyes adatokat a t√°rol√°s kiv√©tel√©vel csak az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°val, vagy jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez, vagy m√°s term√©szetes vagy jogi szem√©ly jogainak v√©delme √©rdek√©ben, vagy az Uni√≥, illetve valamely tag√°llam fontos k√∂z√©rdek√©bŇĎl lehet kezelni.

Az AdatkezelŇĎ az √©rintettet, akinek a k√©r√©s√©re korl√°tozt√°k az adatkezel√©st, az adatkezel√©s korl√°toz√°s√°nak felold√°s√°r√≥l elŇĎzetesen t√°j√©koztatja.

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítéshez való jog

Az √©rintettnek joga van ahhoz, hogy k√©rje az AdatkezelŇĎtŇĎl azon c√≠mzettek megad√°s√°t, akikkel szem√©lyes adatait k√∂z√∂lt√©k. Az AdatkezelŇĎ k√∂teles a szem√©lyes adatok helyesb√≠t√©s√©rŇĎl, t√∂rl√©s√©rŇĎl vagy adatkezel√©s-korl√°toz√°s√°r√≥l valamennyi olyan c√≠mzettet t√°j√©koztatni, akivel a szem√©lyes adatot k√∂z√∂lt√©k, kiv√©ve, ha ez lehetetlen, vagy ar√°nytalanul nagy erŇĎfesz√≠t√©st ig√©nyel.

A tiltakozáshoz való jog

Az √©rintett jogosult arra, hogy a saj√°t helyzet√©vel kapcsolatos okokb√≥l b√°rmikor tiltakozzon szem√©lyes adatainak k√∂z√©rdekŇĪ vagy az AdatkezelŇĎre ruh√°zott k√∂zhatalmi jogos√≠tv√°ny gyakorl√°s√°nak keret√©ben v√©gzett feladat v√©grehajt√°s√°hoz sz√ľks√©ges adatkezel√©s, vagy az AdatkezelŇĎ vagy egy harmadik f√©l jogos √©rdekeinek √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges kezel√©se ellen, ide√©rtve az eml√≠tett rendelkez√©seken alapul√≥ profilalkot√°st is. Ebben az esetben az AdatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat nem kezelheti tov√°bb, kiv√©ve, ha az AdatkezelŇĎ bizony√≠tja, hogy az adatkezel√©st olyan k√©nyszer√≠tŇĎ erejŇĪ jogos okok indokolj√°k, amelyek elsŇĎbbs√©get √©lveznek az √©rintett √©rdekeivel, jogaival √©s szabads√°gaival szemben, vagy amelyek jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez kapcsol√≥dnak.

Ha a szem√©lyes adatok kezel√©se k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s √©rdek√©ben t√∂rt√©nik, az √©rintett jogosult arra, hogy b√°rmikor tiltakozzon a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatok e c√©lb√≥l t√∂rt√©nŇĎ kezel√©se ellen, ide√©rtve a profilalkot√°st is, amennyiben az a k√∂zvetlen √ľzletszerz√©shez kapcsol√≥dik.

Ha az √©rintett tiltakozik a szem√©lyes adatok k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s √©rdek√©ben t√∂rt√©nŇĎ kezel√©se ellen, akkor a szem√©lyes adatok a tov√°bbiakban e c√©lb√≥l nem kezelhetŇĎk.

Az √©rintett t√°j√©koztat√°shoz val√≥ joga az adatv√©delmi incidensrŇĎl

Az √©rintettnek joga van ahhoz, hogy t√°j√©koztat√°st kapjon az AdatkezelŇĎn√©l elŇĎfordul√≥, ŇĎt √©rintŇĎ adatv√©delmi incidensrŇĎl.

Az √©rintett joga a fel√ľgyeleti hat√≥s√°gn√°l t√∂rt√©nŇĎ panaszt√©telhez

Az egy√©b k√∂zigazgat√°si vagy b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatok s√©relme n√©lk√ľl, minden √©rintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy fel√ľgyeleti hat√≥s√°gn√°l ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen a szok√°sos tart√≥zkod√°si helye, a munkahelye vagy a felt√©telezett jogs√©rt√©s helye szerinti tag√°llamban ‚Äď, ha az √©rintett meg√≠t√©l√©se szerint a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatok kezel√©se megs√©rti a Rendeletet.

Az a fel√ľgyeleti hat√≥s√°g, amelyhez a panaszt beny√ļjtott√°k, k√∂teles t√°j√©koztatni az √ľgyfelet a panasszal kapcsolatos elj√°r√°si fejlem√©nyekrŇĎl √©s annak eredm√©ny√©rŇĎl, ide√©rtve azt is, hogy az √ľgyf√©l jogosult b√≠r√≥s√°gi jogorvoslattal √©lni.

Magyar tag√°llami fel√ľgyeleti hat√≥s√°g:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., honlap: www.naih.hu, telefon: 06-1-391-1400, e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu).

A fel√ľgyeleti hat√≥s√°ggal szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslathoz val√≥ jog

Az egy√©b k√∂zigazgat√°si vagy nem b√≠r√≥s√°gi √ļtra tartoz√≥ jogorvoslatok s√©relme n√©lk√ľl, minden term√©szetes √©s jogi szem√©ly jogosult a hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra a fel√ľgyeleti hat√≥s√°g r√° vonatkoz√≥, jogilag k√∂telezŇĎ erejŇĪ d√∂nt√©s√©vel szemben.

Az egy√©b k√∂zigazgat√°si vagy nem b√≠r√≥s√°gi √ļtra tartoz√≥ jogorvoslatok s√©relme n√©lk√ľl, minden √©rintett jogosult a hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra, ha az illet√©kes fel√ľgyeleti hat√≥s√°g nem foglalkozik a panasszal, vagy h√°rom h√≥napon bel√ľl nem t√°j√©koztatja az √©rintettet panasszal kapcsolatos elj√°r√°si fejlem√©nyekrŇĎl vagy annak eredm√©ny√©rŇĎl.

A fel√ľgyeleti hat√≥s√°ggal szembeni elj√°r√°st a fel√ľgyeleti hat√≥s√°g sz√©khelye szerinti tag√°llam b√≠r√≥s√°ga elŇĎtt kell megind√≠tani.

Az adatkezelŇĎvel vagy az adatfeldolgoz√≥val szembeni hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslathoz val√≥ jog

A rendelkez√©sre √°ll√≥ k√∂zigazgat√°si vagy nem b√≠r√≥s√°gi √ļtra tartoz√≥ jogorvoslatok ‚Äď k√∂zt√ľk a fel√ľgyeleti hat√≥s√°gn√°l t√∂rt√©nŇĎ panaszt√©telhez val√≥ jog ‚Äď s√©relme n√©lk√ľl, minden √©rintett hat√©kony b√≠r√≥s√°gi jogorvoslatra jogosult, ha meg√≠t√©l√©se szerint a szem√©lyes adatai Rendeletnek nem megfelelŇĎ kezel√©se k√∂vetkezt√©ben megs√©rtett√©k a Rendelet szerinti jogait.

Kártérítés

Amennyiben az √©rintett a Rendelet megs√©rt√©s√©nek eredm√©nyek√©nt vagyoni vagy nem vagyoni k√°rt szenvedett, az elszenvedett k√°r√©rt az AdatkezelŇĎtŇĎl vagy adatfeldolgoz√≥t√≥l k√°rt√©r√≠t√©sre jogosult. Az AdatkezelŇĎ felelŇĎss√©ggel tartozik minden olyan k√°r√©rt, amelyet a Rendeletet s√©rtŇĎ adatkezel√©ssel okozott. Az AdatkezelŇĎ a k√°rt√©r√≠t√©s al√≥l abban az esetben mentes√ľl, ha bizony√≠tja, hogy a k√°rt elŇĎid√©zŇĎ esem√©ny√©rt semmilyen felelŇĎss√©g nem terheli. Amennyiben t√∂bb adatkezelŇĎ vagy t√∂bb adatfeldolgoz√≥, vagy mind az adatkezelŇĎ, mind az adatfeldolgoz√≥ √©rintett ugyanabban az adatkezel√©sben, √ļgy egyetemleges felelŇĎss√©ggel tartoznak az okozott k√°r√©rt.

Ezeket a jogokat az √©rintettek az al√°bb megadott el√©rhetŇĎs√©geink haszn√°lat√°val, √≠r√°sban, illetve elŇĎzetes egyeztet√©s alapj√°n szem√©lyesen gyakorolhatj√°k. Minden megkeres√©sre igyeksz√ľnk a lehetŇĎ legr√∂videbb idŇĎn bel√ľl, de legfeljebb 15 munkanapon bel√ľl v√°laszolni.

El√©rhetŇĎs√©gek a joggyakorl√°s √©rdek√©ben: Postai lev√©lben: 1106 Bp. Gyakorl√≥ u. 10. X/42. E-mailben: info@szegedizoltan.hu Szem√©lyesen: a 36 30 / 948-6175 telefonsz√°mon egyeztetett m√≥don.

Telefonon személyes adatokkal kapcsolatos információkat nem áll módunkban kiadni, mivel nem tudom azonosítani a hívó felet.

Jogaik megsértése esetén az érintettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatnak

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: https://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A weboldal megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©hez k√©rj√ľk kapcsold be b√∂ng√©szŇĎdben a Javascript t√°mogat√°st!